Toepassingen | Markten

Bierens is overal thuis; ter land, ter zee en in de lucht
De betrouwbare partner voor hoogbelaste tandwielen en tandwielkasten

Bierens is al meer dan 100 jaar een wereldwijd gewaardeerde specialist in:

  • (hoogbelaste) tandwielen
  • tandwielkasten voor de maritieme sector
  • zware machinebouw
  • staalnijverheid
  • glasindustrie en de transportsector

Tandwielen voor de maritieme sector

In branches waar de allerhoogste eisen worden gesteld aan de tandwielkwaliteit, speelt Bierens een hoofdrol met passend maatwerk.

Tandwielen voor de infrastructuur / kunstwerken (bruggen en sluizen)

Onze ijzersterke tandwielen helpen om Nederland droog te houden. Veel zeeweringen, zoals de stormvloedkering van de Deltawerken en sluizen, zijn voorzien van onze tandwielen. En daar zijn wij trots op!

Tandwielen voor de mijnbouw

Keiharde stenen, soms zo groot als een kleine personenauto, verdwijnen in de stone crushers in de mijnbouw. Geen wonder dat de mijnbedrijven hiervoor ook graag keiharde tandwielen gebruiken. Bierens tandwielen zorgen ervoor dat de allerhardste stenen veranderen in het kleinste gruis.

Tandwielen voor industriële toepassingen

Transportbanden in productiebedrijven, zware industrie, kettingbanen en liften en nog veel meer; met als beste voorbeeld hierbij de staalproductie in Nederland met zijn kilometerslange walsstraten. Bierens houdt goederen en mensen in beweging.

Tandwielen voor de transportsector

Van machines in de automotive- en transportindustrie wordt veel gevraagd. Ze moeten razendsnel, zeer accuraat en extreem betrouwbaar zijn. Nieuwe modellen vragen bovendien voortdurend om aangepaste productiemachines. Bierens denkt mee in het ontwerpproces van die machines, levert prototypes van tandwielen en zorgt altijd voor soepel draaiende machines.

Diverse tandwielen

Wij leveren kleine en grotere series en zijn ijzersterk in het vervaardigen van prototypes en ook voor het vervangen van defecte tandwielen, snel en vakkundig. Onze Technology & Development afdeling staat met raad en daad voor u klaar. Ervaar de passie, professie en persoonlijke aandacht van de tandwielspecialist die als geen ander weet waar het allemaal om draait!