Technologie

Bierens is technisch ijzersterk
De tandwielspecialist die een technische voorsprong heeft op anderen

Stilstand is achteruitgang. Wij willen vooruit, altijd, samen met u! Daarom investeren wij bij Bierens voortdurend in Technology & Development, in de kennis van onze productiemedewerkers en in ons geavanceerde machinepark.

Onze hightech productiemethode, gebaseerd op zelf ontwikkelde software en decennialange ervaring, is uniek in de wereld. Dat maakt dat we efficiënt – snel en prijstechnisch gunstig – uiterst nauwkeurig en geheel conform klantwens kunnen produceren. Kortom: altijd de beste en passende oplossing voor u!

Altijd een tandwiel op maat

Dagelijks werken de engineers van Bierens aan de ontwikkeling van nieuwe of verbeterde tandwielen en wormwielen. Komt u er niet uit met de standaard tandwielmaten? Dan vindt u bij ons de oplossing, want wij zijn als enige tandwielfabrikant compleet vrij in het engineeren en fabriceren van de afmetingen en de vormen van de tanden. Dus als een standaard tandwiel niet volstaat, vindt u bij Bierens het tandwiel op maat. Neem de proef op de som en neem contact op met onze afdeling Technology & Development.

Nieuwe ontwikkelingen in tandwielen

De besturingssoftware stelt ons in staat nieuwe vormen van tandwielen te bedenken. De Bierens S-vertanding is zo’n nieuw tandwiel dat zorgt voor betere kwaliteit, nieuwe mogelijkheden en langere levensduur. Wilt u meer weten over de nieuwste ontwikkelingen of wilt u eens sparren met de engineers van Bierens over het ontwerpproces van uw applicatie? Neem dan contact op.

Frezen met slijpkwaliteit

Traditioneel worden tandwielen gefreesd en in de nabewerking geslepen tot de gewenste nauwkeurigheid. Wij laten het slijpen over aan andere tandwielfabrikanten, want Bierens is de enige tandwielproducent die in staat is om geharde tandwielen 5-assig na te frezen. Dat zorgt voor een nauwkeuriger tandwiel.
Wij maken zelfs tandwielen in DIN klasse 1.

Overzicht Bierens technologie:

  • assen / schijven draaien / zagen
  • kotteren
  • schaven en frezen
  • rondslijpen
  • vlakslijpen