Tandwielen

Bierens tandwielen
Ontwikkeling, prototypes en seriematige productie

Bierens is een familiebedrijf, opgericht in 1880, en al ruim 70 jaar dé tandwielspecialist.

De laatste decennia is het specialisme in tandwielkasten en tandwielen zodanig gegroeid dat Bierens op dit terrein tot de wereldtop behoort. Door ontwikkeling van nieuwe tandwielvormen, optimalisering van bestaande tandvormen en variëteiten in productiemogelijkheden, heeft Bierens een goede reputatie opgebouwd.

Daar waar de hoogste eisen gesteld worden aan de oppervlaktegesteldheid en aan de vertandingskwaliteit, is de door ons ontwikkelde Bierens/HPG techniek uitermate geschikt. Deze unieke techniek is toepasbaar voor de productie van tandwielen:

  • cilindrische tandwielen met rechte, schuine of open/gesloten pijlvertanding
  • conische tandwielen met rechte of gebogen vertanding
  • wormen en wormwielen
  • kroonwielen
  • heugels en diverse soorten vormgesloten koppelingen

Extreem nauwkeurige tandwielen

De nauwkeurigheid van de Bierens tandwielen is extreem hoog en valt zelfs in de DIN-klasse 1 tot 4. De tandwielen zijn zo nauwkeurig dat ze niet meer individueel aan elkaar aangepast hoeven te worden. Dit komt door de unieke combinatie van de 5-assige productiemethode en de rechtstreekse data-invoer op de freesmachines. De software biedt veel meer mogelijkheden én een hogere kwaliteit dan met standaardproductiemethoden. Hebt u een bijzondere vraag of zoekt u – letterlijk – een passende oplossing? Neem dan contact met ons op.

Kwaliteitscontrole tandwielen

De kwaliteitscontrole gebeurt met een 3D-meetsysteem en gebruikt de precisie van de CNC-machines om een meetcontrole uit te voeren. Op een testbank vergelijken we het werkelijke draagbeeld van conische tandwielen met het berekende draagbeeld. Bierens beschikt over mogelijkheden om draagbeelden te optimaliseren.

Overzicht Bierens tandwielkasten: