Organisatie

Wij streven dagelijks met z’n allen naar een voorspoedig voortbestaan. Wij beseffen terdege dat ons bestaansrecht in handen ligt van een groep mensen die bereid is de portemonnee te trekken voor de waarde die wij als organisatie voor hen kunnen creëren. Die groep mensen zijn onze klanten.

Klanten kopen bij ons niet alleen een product. Onze klanten krijgen bij de bestelling van een Bierens product drie dozen.

In de eerste doos, de basis doos, zit het beste wat onze organisatie te bieden heeft. Dat is ons product: tandwielen, tandwielkasten of mechanische aandrijvingen.

In de tweede doos, de plus doos, zit datgene wat we bovenop de basis doos leggen. Dat is alles wat we doen om het onze klant zo gemakkelijk mogelijk te maken: makkelijk contact, makkelijk de juiste persoon spreken, makkelijk alles kunnen regelen, etc. Hiermee bieden wij onze klanten comfort. After Sales bijvoorbeeld vinden wij even belangrijk als de deal zelf.

De derde doos, de top doos, bevat datgene wat iedere medewerker als persoon aan ieder contact met een klant toevoegt, wat hij/zij uitstraalt. Dit is een uitermate moeilijk doosje om over te communiceren. Deze doos is des te moeilijker omdat iedereen, ook de zogenaamde werkvloer, die moet uitvoeren. Iedereen heeft in die zin dus dagelijks klantcontact.

Wij willen dagelijks met elkaar waarmaken waar ons merk Bierens voor staat en wat ons merk Bierens belooft aan die groep die ons bestaansrecht garandeert. Wij willen iedereen in ons bedrijf tot in de vezels laten voelen wat onze organisatie betekent voor onze klanten en waaraan onze klanten echt behoefte hebben.